Φορείς Υλοποίησης

 Dataverse

Διανομή Καινοτομιών και Μηχανικών Υπεροχής.

Μια εξειδικευμένη εταιρεία ανάπτυξης έργων Ανάπτυξης Λογισμικού & ΤΠΕ, που προσφέρει υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης ενχώρια και στο εξωτερικό, ενώ δημιουργεί μακροχρόνια συνεργασία με τους πελάτες της. Έχει παραδώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 25 μεγάλα & αρκετά μικρά έργα Πληροφοριακών Συστημάτων και Ανάπτυξης Λογισμικού. Ξεκίνησε να λειτουργεί ως υπεργολάβος για μεγάλους Έλληνες Οργανισμούς ΤΠΕ μέσω συμβάσεων που ανατίθενται από οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Dataverse έχουν επικεντρωθεί μέχρι τώρα στην παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και ανάπτυξης υψηλού επιπέδου σύνθετων και προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών.

 

 

 

 

 

 

 

Επισκευθείτε τον Ιστότοπο

Πανεπιστήμιο Πατρών

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 2004 και έχει έδρα στην πόλη του Αγρινίου. Ο πυρήνας του προγράμματος σπουδών καλύπτει τις επιστήμες της ιστορίας και της αρχαιολογίας, οι οποίες αποτελούν θεμελιώδη πεδία των ανθρωπιστικών σπουδών και σταθερές της διεθνούς έρευνας. Ειδικότερα, καλύπτονται ζητήματα σχετικά με την ιστορία και την αρχαιολογία της Μεσογείου, από τα προϊστορικά χρόνια ως και τον 20ό αιώνα. Επιπλέον, καλύπτονται πιο σύγχρονες πτυχές της έρευνας και της επαγγελματικής απασχόλησης στα πεδία της αρχαιολογίας και της ιστορίας καθώς και ζητήματα σχετικά με τη χρήση ψηφιακών μέσων στις ανθρωπιστικές επιστήμες (digital humanities), ένα πεδίο που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία και διάδοση τα τελευταία χρόνια διεθνώς. Επίσης το Τμήμα παράγει πλούσια δομημένη και βιομηχανική έρευνα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, της διαχείρισης και της προβολής της και συμμετέχει μέσω των στελεχών του σε πολυάριθμα διεθνή και εθνικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Στον τομέα αυτό συμβάλλει και η δημιουργία του Εργαστηρίου Πολιτισμικής Τεχνολογίας. Το Εργαστήριο διαθέτει πλήρη εργαστηριακό εξοπλισμό λογισμικού / υλικού / ειδικό στούντιο για την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διαχείριση 2Δ και 3Δ αντικειμένων, την 3Δ εκτύπωση, την ανάπτυξη εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας κ.α.

 

Επισκευθείτε τον Ιστότοπο

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

TΜΗΜΑ KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Tο Tμήμα Kινηματογράφου ιδρύθηκε στις 22 Iουλίου 2004 με τη νομοθετική διάταξη 3225/2004 (ΦΕΚ 138/22.7.2004 τ.Π), μαζί με άλλα επτά (7) νέα Τμήματα, στο πλαίσιο της Διεύρυνσης της Tριτοβάθμιας Eκπαίδευσης και με το Ν. 3255/04 συμπληρώθηκε ως τέταρτο (4) Τμήμα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005.Σκοπός του Τμήματος είναι, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και διδασκαλία, να καλλιεργεί και να προάγει την κινηματογραφική τέχνη στο πλαίσιο μίας ευρύτερης οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη, οργανώνοντας με επιτυχία τις σπουδές που θα προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα της οικείας τέχνης.

 

 

 

 

Επισκευθείτε τον Ιστότοπο